Ben je op zoek naar een veelzijdige baan vol technische uitdagingen en wil je werken bij een van de meest innovatieve Nederlandse bedrijven? HyGear heeft een vacature voor:

Hardware & Software Engineer

In je rol als Hardware & Software Engineer ben je verantwoordelijk voor de besturingssystemen van onze waterstofgeneratoren als ook voor de ontwikkeling van software voor PLC’s, SCADA’s en HMI-displays. Dit betekent dat je projectdocumenten en specificaties opstelt, controleert en testen uitvoert. Je werkgebied is breed en afwisselend, zowel op softwarematig als elektrotechnisch gebied. Je krijgt te maken met verschillende protocollen, geldende richtlijnen en specifieke procedures.

Het is een belangrijke en verantwoordelijke functie waar je zeer nauwkeurig en gedetailleerd moet kunnen werken. Je bent van het begin tot het eind bij de ontwikkeling van onze systemen betrokken. Inbedrijfstelling bij klanten in binnen- en buitenland behoren incidenteel tot de werkzaamheden.

Wat we vragen

 • Technische opleiding op HBO niveau: Industriële automatisering, Elektrotechniek, Besturingstechniek of Meet-en regeltechniek
 • Je hebt ervaring met PLC en SCADA, Siemens Step7/TIA Portal
 • Naast softwarematige kennis is ook elektrotechnische kennis vereist voor de functie, ervaring met EPLAN P8 is een pré
 • Je bent inventief en je denkt oplossingsgericht
 • Een zelfstandige werkhouding
 • Resultaatgerichtheid met een hands-on mentaliteit
 • In teamverband goed kunnen communiceren

Wat we bieden

Je gaat aan de slag in een hightech bedrijf dat beschikt over eigen laboratoria, test velden, assemblage hallen en werkplaatsen. HyGear is continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe of bestaande gas conversie technologieën. Elke dag is een technische uitdaging en dat ons dit lukt, blijkt uit onze constante groei.

 • Een uitdagende functie vol techniek
 • Een marktconforme beloning
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Een prettige en informele werksfeer

Over HyGear

HyGear levert industriële gassen (waterstof, stikstof en zuurstof) op een kosteneffectieve manier aan eindgebruikers door het gas on-site te produceren met behulp van innovatieve generatoren. Dit vermindert de uitstoot van broeikasgassen doordat transport niet meer nodig is en verhoogt de leveringszekerheid voor de eindgebruiker. Met deze producten is HyGear wereldwijd zeer uniek en succesvol.

Het belangrijkste toepassingsgebied betreft industriële gassen voor o.a. de glas-, staal- en halfgeleiderindustrie. Daarnaast worden de technologieën in toenemende mate ingezet voor de groeiende markt van het tanken van brandstofcel elektrische auto’s.

HyGear is een innovatieve onderneming. Naast de levering en exploitatie van bovengenoemde installaties is onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe, milieubesparende technologieën een kernonderdeel van haar activiteiten. De onderneming maakt deel uit van de Canadese onderneming Xebec Adsorption Inc., genoteerd in Toronto (XBC).

Meer weten?

Wil je meer informatie over HyGear of deze vacature? Kijk dan op www.hygear.com, bekijk onze corporate movie of neem contact op met Nicole Godschalk, telefoon 088-9494302.

Wil je direct solliciteren? Stuur dan je cv met een korte motivatiebrief per e-mail naar HRM@hygear.com of solliciteer online via onderstaande button.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

THE GLOBAL HYDROGEN SOURCE

HyGear: The Global Hydrogen Source

HyGear: The Global Hydrogen Source