Ben je op zoek naar een veelzijdige baan vol technische uitdagingen en wil je werken bij een van de meest innovatieve Nederlandse bedrijven? HyGear heeft een vacature voor:

Software & Controls Engineer

In je rol als Software & Controls Engineer ben je verantwoordelijk voor de besturingssystemen van onze waterstofgeneratoren als ook voor de ontwikkeling van software voor PLC’s, SCADA’s en HMI-displays. Dit betekent dat je projectdocumenten en specificaties opstelt, controleert en testen uitvoert. Je werkgebied is breed en afwisselend, zowel op softwarematig als elektrotechnisch gebied. Je krijgt te maken met verschillende protocollen, geldende richtlijnen en specifieke procedures.

Het is een belangrijke en verantwoordelijke functie waar je zeer nauwkeurig en gedetailleerd moet kunnen werken. Je bent van het begin tot het eind bij de ontwikkeling van onze systemen betrokken. Inbedrijfstelling bij klanten in binnen- en buitenland behoren incidenteel tot de werkzaamheden.

Wat we vragen

 • Technische opleiding op HBO niveau: Industriële automatisering, Elektrotechniek, Besturingstechniek of Meet-en regeltechniek
 • Je hebt ervaring met PLC en SCADA; Siemens Step7/TIA Portal is een pré.
 • Naast softwarematige kennis is ook elektrotechnische kennis vereist voor de functie
 • Je bent inventief en je denkt oplossingsgericht
 • Een zelfstandige werkhouding
 • Resultaatgerichtheid met een hands-on mentaliteit
 • In teamverband goed kunnen communiceren

 Wat we bieden

Je gaat aan de slag in een high-tech bedrijf dat beschikt over eigen laboratoria, test velden, assemblage hallen en werkplaatsen. HyGear is continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe of bestaande gas conversie technologieën. Elke dag is een technische uitdaging en dat ons dit lukt, blijkt uit onze constante groei.

 • Een uitdagende functie vol techniek
 • Een marktconforme beloning
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Een prettige en informele werksfeer

Over HyGear

HyGear brengt industriële gassen (waterstof, stikstof en zuurstof) op een kostenbesparende wijze bij eindgebruikers door het gas op locatie te produceren middels HyGear’s generatoren. Dit voorkomt broeikasgassen ten gevolge van transport en vergroot de leveringszekerheid voor de eindgebruiker. Met deze producten is HyGear wereldwijd zeer uniek en succesvol.

Kernproduct is de waterstofproductie technologie (Hy.GEN™) dat op kleine schaal waterstof genereert vanuit aardgas. De Hy.GEN™ technologie wordt wereldwijd geleverd aan de glas- en metaalindustrie. Daarnaast kan de geproduceerde waterstof gebruikt worden als energiedrager voor brandstofcel elektrische auto’s. Naast de waterstofgeneratoren levert HyGear ook generatoren van stikstof en zuurstof.

Buiten deze kernproducten focust HyGear zich op de ontwikkeling van andere energie besparende gasproces technologieën, zoals brandstofcel systemen, warmte terugwinsystemen en biogas zuiveringssystemen. De producten van HyGear zijn uniek aangezien zij zowel energie, emissies als kosten besparen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over HyGear of deze vacature? Kijk dan op www.hygear.com, bekijk onze corporate movie of neem contact op met Nicole Godschalk, telefoon 088-9494302.

Wil je meteen solliciteren? Stuur dan je cv met een korte begeleidend brief per e-mail naar HRM@hygear.com of solliciteer online via onderstaande button.

COST-EFFECTIVE GAS SUPPLY

HyGear: cost-effective industrial gas supply

HyGear: cost-effective industrial gas supply