Publicatie jaarcijfers 2017, beleggersbijeenkomst 16 mei, dividend betaalbaar 22 mei

BACK TO NEWS

Arnhem – HyGear, leverancier van industriële gassen middels on-site productie heeft op 29 maart, in het kader van de uitgifte van een 6,5% obligatielening op NPEX haar jaarcijfers over 2017 gepubliceerd. EBITDA stijgt met 60% naar € 1,3 miljoen. Beleggersbijeenkomst op 16 mei. Dividend voor NPEX certificaathouders betaalbaar op 22 mei. Grootaandeelhouders stellen hun dividend beschikbaar voor verdere groei.

Op 28 maart 2017 werd een goedkeurende verklaring gegeven door de accountant  en keurde de RVC de jaarcijfers goed. De jaarrekening is publiek beschikbaar en te downloaden op http://www.npex.nl/platform/hygear/documenten . Met een EBITDA van € 1.285.000 was het resultaat beter dan verwacht, met name doordat er naast de bouw van nieuwe GAAS contracten enkele grotere contracten zijn uitgevoerd voor turn-key verkoop van installaties.

Op 23 april vindt de Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaats waarop een dividendbesluit zal worden genomen. Op 16 mei zijn beleggers in certificaten van aandelen uitgenodigd voor een jaarlijkse bijeenkomst bij HyGear. Tijdens deze bijeenkomst wordt de jaarrekening toegelicht en worden beleggers rondgeleid in het nieuwe pand in Arnhem. Vervolgens wordt op 22 mei dividend betaalbaar gesteld aan NPEX beleggers.

Grootaandeelhouders hebben op voorhand laten weten dat zij eventueel te ontvangen dividenden beschikbaar zullen stellen aan de vennootschap omdat de groei van de orderportefeuille in GAAS contracten sneller is dan verwacht. Om dezelfde reden is besloten om kortlopende achtergestelde leningen ter waarde van € 535.000 te verlengen onder vergelijkbare voorwaarden als de net gepubliceerde obligatielening HyGear II.

Inschrijven op de beleggersbijeenkomst kan via investors@hygear.com

Over HyGear

HyGear levert industriële gassen zoals waterstof, stikstof en zuurstof aan industriële eindgebruikers door middel van on-site productie- en recyclingtechnologie. Daarnaast is waterstof een opkomende brandstof in nul-emissie vervoer.

Door onze geavanceerde technologieën te combineren met conventionele distributiemethodes, wordt de meest optimale levering gegarandeerd in termen van kosten, milieu-impact en betrouwbaarheid.

Onze technische ondersteuning is gegarandeerd door een wereldwijd netwerk van partners en onze kantoren in Europa en Azië.

Bezoek onze website voor meer informatie: www.hygear.com of neem direct contact op:  sales@hygear.com, +31 88 9494 308 of asia@hygear.com, +65 6909 3064.

11/04/2018

THE GLOBAL HYDROGEN SOURCE

HyGear: The Global Hydrogen Source

HyGear: The Global Hydrogen Source